Mijn verhaal

 

 

In mijn hoofd zitten allemaal losse eindjes... en nee dat komt niet door de losse schroeven :) Deze losse eindjes hebben betrekking op verschillende thema's, onderwerpen en personen. Het losse eindje wat mij de afgelopen periode bezighoudt is het woord 'schoon'.

 

Lees meer...

 

Een andere koers...

 


Ken je het gevoel dat je net in een bepaalde flow zit, dat het nét allemaal op rolletjes loopt? Dat je mooie dingen met mooie mensen mag doen. Dat er niets (ok bijna niets) misgaat en dat jij om jou heen alleen maar lachende gezichten ziet. Ken jij dat gevoel? Nou ik ook...totdat...

 

Lees meer >>

Onvoorwaardelijk...

Twee kleine ogen kijken mij aan. De één wat troebel door staar, maar dat maak de blik die vertrouwen uitstraalt niet minder waar. Een blind vertrouwen om precies te zijn. Het vertrouwen dat ik er voor haar ben en dat ik zal doen wat goed voor haar is. Maar klopt dat wel? Zal en kan ik doen wat goed voor haar is? Zij betekent zoveel voor mij en ik wil zo graag teruggeven wat zij mij gegeven heeft, maar dat zal volgens mij nooit meer lukken in de tijd die wij nog samen hebben. Lees meer >>

Droge tranen...stil verdriet...

Ik ben op zoek mooie waterige druppels, naar hartverscheurend janken en naar voor mij waarschijnlijk het onmogelijke, althans zo voelt dat nu.... Nu heb ik alleen maar droge tranen...en een afschuwelijke leegte., mijn stille verdriet. Ik wil ongegeneerd kunnen huilen, troost durven zoeken en open durven praten over mijn verdriet. Morgen (19 november) is het namelijk de sterfdag van mijn vader.
Lees meer >>

Eenzame struisvogel...

Het is even stil geweest en niet zonder reden. Het schrijven van een blog is me-time en helaas was er de afgelopen tijd weinig ruimte voor me-time. Dat moet ik anders zeggen, ik heb mezelf de afgelopen periode minder me-time gegund. Zoals ik eerder al zei, is het bij mij in mijn hoofd, maar ook in mijn leven en zeker in mijn agenda 'Alle Dagen Heel Druk'. Lees meer >>


Alle dagen heel druk...

Eén van mijn beste vriendinnetjes zegt altijd: "Jij bent alle dagen heel druk. Je hebt gewoon ADHD, maar zet dat heel positief in!" En weet je, soms denk ik ook dat ze gewoon gelijk heeft. Als ik kijk naar mijn energielevel en dat van een ander dan zit daar soms wel een mismatch. Dan lijk ik de TGV en de ander een stoomlocomotief. Lees meer >>

Vreemde eend in de bijt...

Doodsbenauwd krijg ik het als ik me besef dat die tijd weer aanbreekt. De tijd waarin de ene borrel de andere afwisselt, waar je van kerstfeest naar nieuwjaarsfeest gaat. De tijd dat je iedereen opgewonden plannen hoort smeden en de vrouwen uren praten over hun kleding.
Lees meer >>

Functionele stilte...

Eén van de dingen die ik moet leren om mezelf als persoon verder te kunnen ontwikkelen is het toepassen van een functionele stilte. Say what?1? Ja precies dat. Een functionele stilte,  een stilte kan namelijk zoveel meer zeggen dan alleen een moment zonder geluid. Er zijn verschillende soorten stiltes. Zo heb je de ongemakkelijke stilte in vele varianten. Lees meer >>


Nooit te oud om te leren...

Tja volgens mij ben je nooit te oud om te leren. En zeg nou zelf 39 is toch helemaal nog niet oud, dus ik heb nog voldoende in huis om te kunnen leren en vooral te kunnen groeien. Dat is mijn 2017 motto.

En hoewel 2017 alweer bijna ten einde is kan ik jullie zeggen dat het leerproces dit jaar wel echt gestart is. Einde aan Zwelgje die het fijn vond om zichzelf vooral zielig te vinden, ook al had Zwelgje daar volgens haar uiteraard goede redenen voor. Maar in 2017 even power-uppen en zorgen dat je regie krijgt over je eigen leven, keuzes en ik denk daardoor uiteindelijk ook je eigen successen. Wat vinden jullie? Eens? Lees meer >>